پیامدهای قطع همکاری آنروا برای ملت فلسطین-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

پیامدهای قطع همکاری آنروا برای ملت فلسطین

در حالی که در روزهای ابتدایی جنگ قریب به ۱۷۵ کامیون کمک‌های بشردوستانه راهی غزه می‌شد، از یازدهم اکتبر به بعد تعداد کامیون‌های سازمان ملل متحد به عدد ۲۹ رسید و این موضوع باعث سخت شدن زیست عادی غزه شده است. تل‌آویو با دنبال کردن این سیاست به دنبال انتقال تدریجی جمعیت غزه به سمت صحرای سیناست.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 09
کد خبر: ۲۶۲۳۹۷

پیامدهای قطع همکاری آنروا برای ملت فلسطین

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ هفته گذشته کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) در تصمیمی عجیب اعلام کرد، ادامه همکاری با آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را متوقف و دیگر اجازه فعالیت این نهاد حقوق بشری وابسته به سازمان ملل متحد در محدوده فلسطین اشغالی نخواهد داد. با وجود اختلاف درباره محدوده اجرای این حکم در سرزمین‌های 1948 و 1967، اما آنچه قطعی به نظر می آید، آنکه تل‌آویو قصد دارد فشار زیستی علیه مردم غزه را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. 
 
میزان گرسنگی فراگیر در شمال غزه به قدری افزایش یافته است که چندی قبل آنتونی بلینکن و لوید آستین، وزیران امور خارجه و دفاع آمریکا با نوشتن نامه‌ای به همتایان صهیونیست خود ضرب الاجلی یک ماهه برای رسیدگی به وضعیت انسانی ساکنان فلسطینی غزه تعیین کردند.
 

جاناتان پانیکوف و میکال هاتوئل معتقدند، برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی فقدان فعالیت آنروا لازم است از سایر سازمان‌های حقوق بشری غزه حمایت و تا دو سال آینده تمرکز بر روی بخش‌های سلامت و آموزش گذاشته شود


یسرائیل کاتس، وزیر امور خارجه اسبق و وزیر جنگ فعلی رژیم صهیونیستی مسئول پرونده برخورد با آنروا در فلسطین اشغالی بود. وی همسو با تبلیغات سیاسی-رسانه ای رژیم صهیونیستی نیروهای آنروا را همراه و شریک مقاومت فلسطین در غزه معرفی کرد و خواستار برخورد با عوامل سازمان ملل متحد با عنوان ادعایی «تروریست» شد.
 
بنیاد نئومحافظه کار «دفاع از دموکراسی» در گزارشی به نقل یکی از کارکنان آنروا مدعی شد، اعضای حماس از خودروهای این نهاد بین المللی برای مأموریت‌های خود در نوار غزه علیه ارتش صهیونیستی استفاده می‌کنند. بیان چنین ادعای مضحکی به نظر می آید با هدف کسب مشروعیت ارتش صهیونیستی برای هدف قرار دادن خودروهای این نهاد بین‌المللی باشد.
 


برخلاف ایده رسانه‌های همسو با رژیم صهیونیستی و اقدامات فاشیستی کابینه بنیامین نتانیاهو، اندیشکده «شورای آتلانتیک» آنروا را عاملی در راستای بهبود زندگی فلسطینیان و حفظ امنیت رژیم صهیونیستی توصیف می‌کند. جاناتان پانیکوف و میکال هاتوئل معتقدند، برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی فقدان فعالیت آنروا لازم است از سایر سازمان‌های حقوق بشری فعال در غزه حمایت و تا دو سال آینده تمرکز بر روی بخش‌های سلامت و آموزش گذاشته شود. 
 
در نهایت نویسندگان این متن با توجه به ملاحظات رژیم صهیونیستی خواستار بازنگری در مأموریت آنروا در غزه می‌شوند، اما آنچه در بیان آنها مشهود است، شگفت زدگی از برخورد تل‌آویو با نهادی حقوق بشری است. دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و متحدان اروپایی اش که جز متحدان راهبردی و حامیان اصلی رژیم صهیونیستی در نظام بین‌الملل، دیگر امکان سکوت در برابر این جنایت سازمان یافته را ندارند، خواستار توضیح مقام های صهیونیست درباره نوع برخورد با نیروهای این نهاد بین‌المللی شدند.
 
طبق طرح «ژنرال‌ها» رژیم صهیونیستی قصد دارد شمال غزه را تبدیل به منطقه خالی از سکنه کند. این هدف یا با کوچ اجباری یا کشتار و گرسنگی اجباری علیه مردم عادی دنبال خواهد شد. در حالی که در روزهای ابتدایی جنگ قریب به 175 کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه راهی بازارهای غزه می‌شدند، اما از یازدهم اکتبر به بعد تعداد کامیون‌های سازمان ملل متحد با کاهش قابل توجه به عدد 29 رسیده و کاهش قابل توجه، زمینه سخت‌ و پیچیده کردن زیست عادی غزه را فراهم کرده است. کارشناسان معتقدند تل‌آویو با دنبال کردن این سیاست به دنبال انتقال تدریجی جمعیت غزه به سمت منطقه صحرای سینای مصر است. البته مقام های مصری بارها با چنین طرحی ابراز مخالفت کردند، اما به نظر می آید آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای عربی با سرازیر کردن کمک‌های مالی به سمت قاهره قصد دارند زمینه همراهی این کشور را با طرح جمعیتی رژیم صهیونیستی فراهم کنند.
 

همزمان با تحولات میدانی، عناصر راست گرای کابینه مانند اصموطریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی با حضور در میان جمعیت‌های الترا ارتدکس خواستار ازسرگیری ساخت شهرک‌های صهیونیست نشین در نوار غزه شدند


برکناری یوآو گالانت و انتخاب یسرائیل کاتس و گیدئون ساعر به عنوان وزیران جدید جنگ و امور خارجه رژیم صهیونیستی نشان دهنده تهاجمی‌تر شدن رویکرد تل‌آویو در میدان نبرد است. بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پس از تغییرات اخیر در کابینه «بی بی» مدعی شد با حضور گالانت امکان دستیابی به پیروزی وجود نخواهد داشت.
 
در چنین شرایطی صهیونیست‌ها به بهانه شکست کامل حماس فشار نظامی- انسانی علیه ساکنان محلی غزه را به شکل قابل توجهی افزایش داده اند و زمینه کوچ اجباری آنها را از این منطقه فراهم خواهند کرد. روزها و هفته‌های آینده جامعه جهانی در برابر آزمونی بزرگ درباره وضعیت انسانی در غزه قرار خواهد گرفت و این امتحان تاریخی میزان صداقت غرب در دفاع از آرمان‌های حقوق بشری را نشان خواهد داد.

 
بهره سخن

در نخستین روزهای نبرد «طوفان الاقصی» نتانیاهو دو هدف عمده در جریان جنگ با جنبش حماس را تغییر ژئوپلیتیک نوار غزه و ایدئولوژی زدایی از این باریکه فلسطینی نشین اعلام کرد. حضور پر رنگ رژیم صهیونیستی در محور نتصاریم و تقسیم غزه به دو بخش شمالی- جنوبی از سویی و از سوی دیگر محاصره شمال غزه به ویژه منطقه جبالیا نشان دهنده برنامه رژیم صهیونیستی برای تغییر بافت جمعیتی این منطقه و تکرار الگوی کرانه باختری در غزه است. 
 
همزمان با تحولات میدانی، عناصر راست گرای کابینه مانند اصموطریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی با حضور در میان جمعیت‌های الترا ارتدکس خواستار ازسرگیری ساخت شهرک‌های صهیونیست نشین در نوار غزه شدند. تحولات میدانی حاکی از آن است رژیم صهیونیستی قصد دارد برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت بافت انسانی این منطقه را به نفع خواسته‌های صهیونیست های افراطی تغییر دهد. 

ارسال نظر